Waarom machine data verzamelen?

Het vastleggen van machinegegevens kan bedrijven helpen de betrouwbaarheid van hun activiteiten te verbeteren.

Wat is machine data?

Machine data, ook wel industriële data of operationele data genoemd, zijn de gegevens die worden gegenereerd door machines, sensoren en andere industriële apparatuur. Deze gegevens worden vaak in grote hoeveelheden verzameld en kunnen informatie bevatten over de prestaties, efficiëntie en algehele gezondheid van de machines.

Waarom machine data verzamelen?

Machinegegevens worden vaak in grote hoeveelheden gegenereerd en kunnen informatie bevatten over de prestaties, efficiëntie en algehele gezondheid van de machines. Het vastleggen van deze gegevens kan bedrijven waardevolle inzichten verschaffen in de prestaties van hun activiteiten en hen helpen potentiële problemen of inefficiënties te identificeren.

infographic machine data

 

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven machinegegevens moeten vastleggen. Ten eerste kan het vastleggen van machinegegevens bedrijven helpen de prestaties van hun activiteiten te verbeteren. Door de gegevens te analyseren die door hun machines worden gegenereerd, kunnen bedrijven inefficiënties en verbeterpunten identificeren.

Ze kunnen bijvoorbeeld ontdekken dat een bepaalde machine minder efficiënt werkt, of dat een bepaald proces langer duurt dan zou moeten. Door deze problemen aan te pakken, kunnen bedrijven hun algehele prestaties verbeteren en hun productiviteit verhogen.

Naast het verbeteren van de prestaties, kan het vastleggen van machinegegevens bedrijven ook helpen de kosten te verlagen.

Door inefficiënties en verbeterpunten te identificeren, kunnen bedrijven afval verminderen en hun activiteiten optimaliseren.

Dit kan leiden tot kostenbesparingen in de vorm van een lager energieverbruik, lagere onderhoudskosten en een beter gebruik van resources.

Conclusie

Het vastleggen van machinegegevens kan bedrijven helpen de betrouwbaarheid van hun activiteiten te verbeteren. Door de gezondheid en prestaties van hun machines te bewaken, kunnen bedrijven potentiële problemen identificeren voordat ze grote problemen worden. Dit kan kostbare downtime helpen voorkomen en ervoor zorgen dat hun activiteiten soepel verlopen.

Our competences

Curious how and why Stow uses machine data?

Capture

Security Whitepaper