Capture Cloud update Juni 2021

Beter stopt nooit, tijd voor verbetering!

We zijn continu bezig met het upgraden en steken veel energie in het verbeteren van ons Industrial IoT-platform Capture. We hebben nieuws, er is een nieuwe release en opnieuw heeft ons engineeringteam een aantal nieuwe functies en wijzigingen ingevoerd.

Wat zijn de wijzigingen?

Het verbeteren van het gebruiksgemak is de reden van de wijzigingen. Capture is een gebruiksvriendelijk en flexibel data platform waar de gebruikers en de waarde van data voorop staan.

Het gebruiksbeheer

Een goed solide gebruikersbeheer is vaak een onderschatte factor. Steeds meer diensten worden naar de cloud verschoven en het aantal gebruikers groeit exponentieel. Interactie met alle stakeholders (collega’s, klanten, leveranciers,…) wordt via Capture op een efficiënte, effectieve en veilige manier opgebouwd. Niemand wil veel tijd in de configuratie steken.

Ten tweede helpt een goed gebruikersbeheer om de algehele beveiliging te vergroten, omdat het zich richt op de “need to know”-basis. Als beheerder kunt u beheren welke gegevens gebruikers kunnen zien, hoeveel ze kunnen zien en of ze volledige rechten hebben binnen de software of om gegevens te bewerken.

Daarom hebben we het volgende geïmplementeerd:

 • Gebruikersuitnodigingen en registraties kunnen over email gebeuren.
  Nodig eenvoudig onbeperkt aantal nieuwe gebruikers uit op basis van het e-mailadres en versterk uw klantrelatie.
 • Van bedrijf wisselen
  Beheer uw bedrijven en gegevens vanuit één interface.

De datalogging

Krijg inzicht in uw machinegegevens altijd en overal. Met de laatste wijzigingen werd complexiteit makkelijk gemaakt.

Gegevens verzamelen is één ding, maar weten wat ermee te doen is een tweede. Door de bomen het bos niet meer zien is een veelgehoord gezegde.

Daarom hebben we de functie gemaakt om uw gegevens te labelen. Tags zijn optioneel. U hoeft geen tags in uw gegevensstructuur te hebben, maar het is over het algemeen een goed idee om ze te gebruiken, omdat tags, in tegenstelling tot velden, worden geïndexeerd. Dit betekent dat zoekopdrachten op tags sneller zijn en dat tags ideaal zijn voor het opslaan van veelgevraagde metadata. Een serienummer zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om een verschil te maken tussen de gegevens van meerdere machines. Elke meting in dit verband wordt gelabeld met de opgegeven tagwaarden.

Rapportering

Bespaar tijd en krijg meteen inzicht in de performantie of gedrag van je machines door een rapport op maat te creëren.

Sinds deze update kunt u:

 • Uw eigen zoekopdrachten samen stellen om het inzicht te krijgen waar u naar op zoek bent
 • Uw eigen stijl van het rapport creëren
 • Een rastersectie aan het rapport toevoegen
 • Het rapport exporteren in CSV, PDF,…
 • Uw rapport ook op externe locaties bewaren (FTP, sFTP, Sharepoint)

Alarmering

Een melding krijgen wanneer er een probleem is, is niet nieuw. Maar opnieuw is het gebruiksgemak de game changer.

Eenvoudig maar effectief is de visuele indicatie die u krijgt wanneer een apparaat zich in de waarschuwingsmodus bevindt.

Vanaf nu is het mogelijk om complexe alarmregels te maken op basis van de loggerconfiguratie. Het is eenvoudiger gemaakt om waarschuwingssjablonen voor meerdere loggers met gelijke loggerconfiguraties opnieuw te gebruiken.

Je hebt een compleet detailoverzicht per alert en alle alerts worden opgeslagen in je database en kunnen hergebruikt worden voor dashboarding en alarmanalyses. Het is goed om te weten dat er een alarmtoestand is, maar het is beter om te weten waarom en hoe deze op te lossen.

Data visualisatie

Bekijk hoe uw machines presteren aan de hand van visualisatiedashboards. De proof-of-the pudding zit niet in de dashboarding zelf, maar in het beheer ervan.

Betrek en motiveer uw collega’s, klanten of zelfs leveranciers door inzichten te delen die voor hen belangrijk zijn.

Met deze nieuwe release kunt u:

 • Dashboards per bedrijf kopiëren
 • Rechtstreeks naar de dashboards linken
 • Het bewaarbeleid van de gegevensbronnen diepgaander beheren

Laten we afsluiten met het volgende citaat:

Gebruiksgemak is misschien onzichtbaar, maar de afwezigheid ervan is dat zeker niet!

Giles Lauwers

Technology Manager

Vintecc

Our competences

Capture

Security Whitepaper