How data can help companies to save energy

Hoe kan je energie besparen met data?

Data speelt een belangrijke rol om bedrijven te helpen energie te besparen. Door gegevens over hun energieverbruik te verzamelen en te analyseren, kunnen bedrijven kansen identificeren om hun energieverbruik te verminderen en hun energie-efficiëntie te verbeteren. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen, maar ook tot ecologische voordelen.

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven data kunnen gebruiken om energie te besparen:

  1. Eén manier is door sensoren en andere bewakingsapparatuur te gebruiken om gegevens over hun energieverbruik te verzamelen. Deze sensoren kunnen op machines, apparatuur en andere systemen worden geplaatst om gegevens over hun energieverbruik te verzamelen. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden geanalyseerd om patronen en trends in energieverbruik te identificeren en om mogelijkheden voor verbetering te identificeren.
  2. Een andere manier om data te gebruiken om energie te besparen, is door een platform te implementeren om energiemonitoring te beheren. Deze software kan in realtime gegevens over het energieverbruik verzamelen en analyseren en waarschuwingen of aanbevelingen geven over hoe het energieverbruik kan worden verminderd.
    De software kan bijvoorbeeld een bedrijf waarschuwen als een bepaalde machine meer energie verbruikt dan normaal, of als het totale energieverbruik in een faciliteit hoger is dan verwacht.
  3. Naast het gebruik van sensoren en software kunnen bedrijven data ook gebruiken om energie te besparen door hun wereldwijde energieverbruik te monitoren. Dit kan inhouden dat er gegevens over het energieverbruik worden verzameld door middel van regelmatige energie-audits, of door de energierekening en het gebruik ervan in de loop van de tijd te volgen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om trends en kansen voor verbetering te identificeren.

Capture can save energy

Over het algemeen is het gebruik van gegevens om energie te besparen een belangrijk onderdeel van de inspanningen van elk bedrijf om hun energie-efficiëntie te verbeteren en hun energiekosten te verlagen.

Door gegevens over hun energieverbruik te verzamelen en te analyseren, kunnen bedrijven kansen voor verbetering identificeren en actie ondernemen om hun energieverbruik te verminderen.

Het gebruik van data om energie te besparen is een cruciaal onderdeel van de inspanningen van elk bedrijf om hun energie-efficiëntie te verbeteren en hun energiekosten te verlagen.

Mathijs Degryse

Business Development

Our competences

Capture

Security Whitepaper