5 vaakgestelde vragen over Capture

Wat is Capture? Hoe werkt het? Waarom Capture?

Vragen die meestal bij een eerste gesprek snel naar voor komen, maar in deze blog komen we terug op enkele andere vaakgestelde vragen.

1. Is Capture veilig? Hoe wordt Capture beveiligd?

We beginnen met een vraag waarvan veel mensen wakker liggen. Security! Het antwoord op de vraag of Capture veilig is, is ja. Als ontwikkelaar van Capture is het natuurlijk eenvoudig om dit statement in te nemen, vandaar dat we een externe partner bij de hand hebben genomen om dit te bevestigen aan de hand van een externe audit.

Hoe wordt Capture beveiligd is een vraag die we beantwoorden aan de hand van onze security whitepaper. Deze kan je downloaden op onderstaande link

Security Certificate Audit

2. Waar bewaart Capture de data?

De keuze is aan jou! Een grote troef van het Capture framework is flexibiliteit en de mogelijkheid om jouw data lokaal, in de Capture cloud, hybride of zelfs op je eigen servers of cloud.

Je kan je data strategie volledig zelf configureren. Bepaal zelf waar, wanneer, hoe lang, hoeveel en welke data je wil bewaren.

3. Kan ik Capture connecteren met mijn eigen data platform?

Heb je reeds een eigen data framework of wil je een koppeling maken met een MES of ERP pakket? Capture gebruikt REST API om te connecteren met externe pakketten zoals Azure, AWS, Power BI, … en vele anderen.

Capture is een open framework en kan connecteren met ieder extern platform die het capture dataformaat via endpoints geïmplementeerd heeft. Klinkt dit complex? Ons team aan ingenieurs hebben een uitgebreide kennis om deze connecties op maat op te zetten.

4. Is het mogelijk om klanten of collega’s toegang te geven?

Er zijn geen limieten in het aantal gebruikers. Aan de hand van ons user management is het mogelijk om dit te beheren op een makkelijke en veilige manier. De juiste data op het juiste moment voor de juiste persoon zonder extra meerkost. Het is ook mogelijk om teams te creëren om rapporten of alarmen te triggeren naar een groep aan gebruikers.

5. Hoe kan ik de data analyseren?

Capture biedt verschillende manieren om dieper te graven in de data:

 • Trigger gebaseerd loggen: bewaar enkel data wanneer een bepaalde toestand bereikt wordt.
  • Detail triggers kan je omschrijven als een conditie van een waarde wordt overschreden, bijvoorbeeld een temperatuur
  • Status triggers zijn eerder gerelateerd aan een status die bereikt wordt, bijvoorbeeld een error status
 • Berekeningen
  Aan de hand van query’s kan je berekeningen doen op verschillende variabelen zoals bijvoorbeeld A+B=C en deze kunnen gebruikt worden in de visualisatie, alarmering en rapportering.
  Op deze manier kan je de eerste stappen zetten richting predictief onderhoud, anomalie detectie of OEE analyses
 • Externe data-analyse
  Het is ook perfect mogelijk om de API te gebruiken om data te downloaden, te transformeren en finaal terug te sturen naar Capture.
  Het is perfect mogelijk om data in Python, C#, C++ en dergelijke te importeren of het creëren van scripts op maat om de data te processen.

 

6. Bonusvraag: Kunnen we ook features op maat toevoegen?

Ja, maatwerk is een deel van ons DNA en we geloven dat een “one-fits-all oplossing” niet bestaat. Wij luisteren graag naar de uitdagingen van onze klanten en bouwen totaaloplossingen op maat.

 

 

 

Our competences

 • Data verzamelen en analyse
 • Edge & Cloud
 • Security

Capture

Security Whitepaper